Elképesztő átalakuláson ment át a férfi, aki több mint egy évig nem evett

A fogyáshoz szükséges életmódváltás, étrend és testmozgás mellett, egy skót férfi, Angus Barbieri bebizonyította, hogy a böjt is hozzájárulhat a súlycsökkenéshez. Több mint egy évig tartó böjtjével 125 kilót fogyott, ami Guinness-rekordnak számított.

A fogyás érdekében sokan kihagyják az étkezéseket, vagy akár napokig nem esznek, remélve, hogy így gyorsabban megszabadulnak a felesleges kilóktól. Angus Barbieri esete azonban különleges, hiszen több mint egy évig tartó böjtjével 125 kilót adott le. A skót férfi 27 évesen 207 kilogrammot nyomott, és drasztikus lépésre szánta el magát, hogy elérje a 82 kilogrammos álomsúlyt.

Barbieri kezdetben rövid böjtöt követett orvosi felügyelet mellett, de annyira megtetszett neki a módszer, hogy folytatni akarta. A böjt alatt multivitaminokat, káliumot és nátriumot szedett, és csak alacsony kalóriatartalmú vagy kalóriamentes italokat fogyasztott.

A férfi a böjtöt nagy részben otthonában töltötte, és csak a kórházi kivizsgálások idejére hagyta el a házat. A böjtje alatt csupán 40-50 naponként volt szüksége a mosdóra menni. Végül egy év és 17 napos böjt után elérte a 82 kilogrammot, és a böjtöt egy főtt tojással és egy szelet vajas kenyérrel törte meg.

Barbieri története Guinness-rekordnak számított, de a szervezet később megszüntette ezt a kategóriát, hogy ne ösztönözze a veszélyes viselkedést. A férfi halálakor, 1990-ben, csak 7 kilóval volt nehezebb, mint a böjt végén.

Bár a böjt gyakori gyakorlat, és számos vallás alapja, a szakemberek nem javasolják a 40 napnál hosszabb böjtöt, mivel komoly egészségkárosodást okozhat. Angus Barbieri esete egyedülálló, hiszen ő ennyi ideig éhezve nem szenvedett semmilyen egészségkárosodást.