„Ez egy borzasztó nehéz év volt” – Falusi Mariann mosolyogva és csobbanva emlékezik Lang Györgyire

Falusi Mariann, a Pa-Dö-Dő együttes hátramaradt tagja, mosolyogva és a vidám emlékekre koncentrálva próbálja feldolgozni legjobb barátja, Lang Györgyi halálát. A hétvégén, egy közös koncert után, az Igali Gyógyfürdőben ruhástul a medencébe ugrott, emlékeztetve arra, hogy régen Györgyivel is így tették.

A Pa-Dö-Dő egyik legismertebb dalának szövege, „Kiabálj, ha tombol a jó kedved, kiabálj, ha valami fáj!” most már csak Falusi Mariann előadásában csendül fel, hiszen Lang Györgyi halálának évfordulója közeledik. Falusi Mariann a koncertek során is érzi a közönség szeretetét, és bár a könnyek már ritkábban jelennek meg, tud mosolyogva mesélni a közös évekről. A május 20-i dátum különösen fájdalmas számára, de az emlékezés és a barátok támogatása segít neki ebben az időszakban.

Falusi Mariann elmondása szerint az életük része volt Lang Györgyi, és ez így is marad. A fájdalommal együtt él, de ugyanúgy próbál tovább lépni, mint bárki más, aki veszteséget élt meg.

Az énekesnő szerint Lang Györgyi élete a jókedvről és a baráti társaság összetartásáról szólt. Györgyi korábbi otthona, a hatodik kerületi lakás, továbbra is a barátok találkozóhelye maradt. Falusi Mariann és a közeli barátok, köztük Kulka János is, rendszeresen összejárnak ide, hogy együtt legyenek és emlékezzenek.

A lakásban minden úgy maradt, ahogy Lang Györgyi hagyta, és Falusi Mariann tervei szerint élettel tölti meg az összejövetelekkel és kulturális eseményekkel. A cél, hogy a lakásban élet legyen, és előadásokat is szeretne ott szervezni, hiszen Györgyi imádta a színházat.

A rádiók továbbra is játsszák a Pa-Dö-Dő dalait, amelyek lendülete és tempója időtálló. Falusi Mariann számára azonban ezek a pillanatok még mindig nehézséget okoznak. A koncerteken egy-egy dalt énekel a régi repertoárból, de az összeset már sosem fogják előadni. A közös fellépéseken Weisz Viktorral néhány dalukat mégis előveszik, például a "Te vagy a legjobb dolog a héten" című számot, de új feldolgozásban.

Falusi Mariann, ahogy korábban ígérte, a koncert végén egy hatalmas csobbanással landolt a medencében, és még egyszer megénekeltette a fürdőző közönséget, emlékeztetve arra, hogy a vidámság és a közös emlékek tovább élnek.