A veszprémi kórház volt igazgatójának tanácsadói megbízatása

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház korábbi igazgatója, Töreki-Vörös Ibolya nem tanácsadóként kap fizetést, hanem a megbízott főigazgató munkáját segíti.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa arról érdeklődött Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy Töreki-Vörös Ibolya, a veszprémi kórház tavaly elbocsátott igazgatója hogyan maradhatott az intézményben tanácsadói pozícióban. Rétvári Bence államtitkár válaszában kijelentette, hogy a kórházban jelenleg csak egy tanácsadó dolgozik, de ő nem a korábbi főigazgató.

A kórház megerősítette, hogy Töreki-Vörös Ibolya valóban segíti a megbízott igazgató, Lang Zsuzsanna munkáját, de nem tanácsadóként, hanem a vármegyei feladatellátás szervezésében. Az államtitkár tájékoztatása szerint Töreki-Vörös Ibolya a hatályos jogszabályoknak megfelelően, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény alapján kapja a bérét.

Töreki-Vörös Ibolya további személyes adatairól is szó esett: ő az országos rendőrfőkapitány-helyettes felesége, és Pápán a Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati képviselőként tevékenykedik. A 24.hu korábban részletesen írt a kórház belső pénzügyi vizsgálatairól, amibe az ajkai, a pápai, a zirci és a tapolcai kórház pénzügyei is beletartoznak.