Három turista tragédiája Mexikóban

Mexikó északnyugati részén, Ensenada városában három fiatal turista életét vesztette egy brutális támadás során. A testvérek, Jake és Callum Robinson, valamint amerikai barátjuk, Jack Carter Rhoad holttestére egy kútban bukkantak rá, mindannyiukat fejbe lőtték.

A 30 és 33 éves ausztrál testvérek és 30 éves amerikai barátjuk szörfözés és kempingezés céljából érkeztek a városba, ám április 29-én nyoma veszett nekik. A hatóságok vasárnap adták hírül, hogy a férfiak holttestét egy négy méter mély kútban találták meg. A rendőrség szerint a turisták akkor kerülhettek támadás alá, amikor megpróbálták megakadályozni pickupjuk ellopását. A járművet állítólag a kerekei miatt akarták ellopni, és amikor a férfiak ellenálltak, a támadók lelőtték őket.

A tragédia helyszínétől mintegy 6 kilométerre találták meg a holttesteket Santo Tomás városában. A bűncselekmény helyszínén elhagyott sátrakat, egy leégett fehér pickupot és az egyik áldozat telefonját is megtalálták. A kútban egy negyedik holttest is előkerült, de a hatóságok szerint annak nincs köze az esethez, és már régebben lehetett ott. Három személyt vettek őrizetbe, akiket a támadásban való részvétellel gyanúsítanak, és a főügyészség közlése szerint letartóztatták őket.

Az FBI is bekapcsolódott az ügybe, és nemzetközi partnereivel együttműködve vizsgálják az esetet. Alsó-Kalifornia állam, ahol Ensenada található, Mexikó egyik legveszélyesebb területe a drogbandák közötti folyamatos konfliktusok miatt. Ennek ellenére Ensenada környéke, amely a szörfparadicsomként is ismert, és közkedvelt úti cél a kaliforniai turisták körében, viszonylag biztonságosabbnak számít.