Donald Trump a fegyverviselési jogok védelmében

Donald Trump, a volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt, a fegyverbirtoklás jogának megőrzését ígérte a Nemzeti Lőfegyver Szövetség éves gyűlésén Dallasban.

Trump szombati beszédében kiemelte, hogy az amerikai alkotmány második kiegészítése által biztosított önvédelemhez való jog minden amerikai állampolgárt megillet, és ez a jog nemcsak az otthonukban, hanem azon kívül is érvényesül. A volt elnök szerint a demokraták és Joe Biden elnök szeretnék korlátozni ezt a jogot, mivel úgy vélik, hogy a jog szűkítése csökkentheti az országban évente történő több tucat halálos lövöldözést.

Trump a texasi beszédében az illegális bevándorlás témáját is érintette, kijelentve, hogy az Egyesült Államok déli határain kialakult válsághelyzettel más országok nem tudnának megbirkózni. Hozzátette, hogy amennyiben újra megválasztják, intézkedik az országban illegálisan tartózkodó külföldiek széles körű kitoloncolásáról.

A Nemzeti Lőfegyver Szövetség, melyet 1871-ben alapítottak a fegyverviselés alkotmányos jogának érvényesítése és védelme céljából, támogatásáról biztosította Trumpot az elnökválasztáson.

Joe Biden elnök, aki a hétvégét Georgia államban tölti, vasárnap beszédet mond az atlantai Morehouse Főiskolán, ahol főként afroamerikai diákok tanulnak. Az eseményt szigorú biztonsági intézkedések előzték meg, mivel a szervezők attól tartanak, hogy palesztinpárti, Izrael-ellenes tüntetők zavarhatják meg a rendezvényt.