Jogerősen elítélték a debreceni ékszerrablásban részt vevő szerb testvéreket

Jogerősen börtönbüntetésre ítélték a szerb testvérpárt, akik 2022-ben kiraboltak egy debreceni ékszerboltot, és egy kanárisárga kisautóval próbáltak menekülni.

A Debreceni Ítélőtábla döntése értelmében az elsőrendű vádlottat, aki többszörös visszaesőként vett részt a bűncselekményben, 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték. A másodrendű vádlott 7 év 6 hónap fegyházbüntetést és 8 év közügyektől való eltiltást kapott. Az ítéletben szereplő kiutasítás az elsőrendű vádlott esetében végleges hatályúra súlyosbodott, így az ítélet jogerős lett.

A testvérek 2022 januárjában hajtották végre a rablást. Az idősebbik testvér először egyedül lépett be az ékszerboltba, ahol aranyláncot szeretett volna vásárolni, de valójában csak a környezetet és az árukészletet mérték fel. A rablás során a bolt tulajdonosát többször megütötték, és egy sporttáskába több mint 4,5 millió forint értékű aranygyűrűt készültek elvinni.

A bűncselekmény során a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja és intenzitása miatt fennállt a nyolc napon túl gyógyuló sérülések bekövetkezésének lehetősége is. A veszélyeztetett érték több mint 52 millió forint volt.

A rendőrök a rablás után nem sokkal, egy 15 perces üldözés után fogták el a testvéreket, akik egy kanárisárga Fiat Seicentóval próbáltak menekülni. Az autó több parkoló járműnek is nekiütközött, mielőtt a rendőrök kézre kerítették volna a menekülőket.

A második cikkben említett információk nem relevánsak a debreceni ékszerrablás esetéhez, így azokat nem vesszük figyelembe a frissítés során.