NAV rajtaütés egy mosonmagyaróvári tanyán

Hamis tisztítószerek és adózatlan cigaretták kerültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kezébe egy Mosonmagyaróvár melletti tanyán történt rajtaütés során.

A NAV pénzügyőrei jelentős mennyiségű, feltételezhetően hamis tisztítószert és adózatlan cigarettát foglaltak le egy lakott területtől távol eső tanyán. A vámhivatal Facebook-oldalán közzétett információk szerint még nem tisztázott, hogy az akció során felfedezett tevékenység illegális cseretevékenység vagy kiskereskedelem volt-e, ezt az eljárás további szakaszában fogják kideríteni.

A pénzügyőrök a rajtaütéskor összesen 455 liter mosószert, 440 liter öblítőt és 288 karton cigarettát találtak és foglaltak le.

A NAV munkatársai az előkészítő eljárás során szorosan együttműködtek a rendőrséggel, ami hozzájárulhatott az akció sikerességéhez.

A lefoglalt termékek jelentős vagyoni hátrányt okozhattak a jogtulajdonosoknak, ezért a tetten ért kereskedőket a pénzügyi nyomozók most üzletszerűen elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás miatt hallgatják ki gyanúsítottként.