Saját apja lőtt rá hathónapos gyermekére Arizónában

Arizónában egy férfi többször rálőtt saját gyermekére, miután túszul ejtette a babát és annak édesanyját a házukban. A súlyos állapotban lévő gyermeket helikopterrel szállították kórházba, de a rendőrség szerint túl fogja élni a lövöldözést.

A Phoenixben történt incidens során az édesanyának sikerült megszöknie és segítséget hívnia, miután a férfi betört a házba, ahol a gyermek és annak anyja lakott. Az AP jelentése szerint az apa nem élt együtt a családdal. Az anya a közeli építkezésen dolgozóktól szerzett telefont, és értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve lövéseket hallottak az épületből. A rendőrök a házban találták meg a többszörösen meglőtt gyermeket, akit azonnal kórházba szállítottak. Az édesanya könnyebb sérüléseket szenvedett, őt is kórházba vitték.

A tragédia helyszínén kialakult helyzetet tovább bonyolította, hogy a házban tűz ütött ki, míg az apa még a helyszínen tartózkodott. A tűzoltók evakuálták a többi lakót és néhány óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat.

Az apa jelenlegi állapotáról és a nyomozás részleteiről nem érkezett tájékoztatás. A hatóságok egyelőre nem tartóztatták le az apát, és a vizsgálat folyamatban lévő jellegére hivatkozva nem adtak ki további információkat.