Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 6., hétfő: A NAV kórházak elleni végrehajtási eljárásától kezdve a Miami Nagydíj változásain át az önkormányzati választásokig.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtási eljárást indított kórházak ellen. A Publicus Intézet felmérése szerint a választók kétharmada elégedetlen, és egy hárompárti parlamentet jeleztek előre. Kecskeméten egy férfi öccse helyett próbált meg vizsgázni. Ma van a jelöltállítási határidő az önkormányzati választásokra. A Ferrari egyik pilótájának büntetése miatt módosult a Miami Nagydíj végeredménye. Gyászol az argentin futball, elhunyt Luis César Menotti legendás edző.

Budapesti közlekedési információk:

A 7E autóbusz ritkábban közlekedik. A 12-es és a 14-es villamosok egy szakaszon nem járnak, helyettük pótlóbuszokkal lehet utazni. A 2-es, a 23-as és a 2B villamosok szintén nem közlekednek a Jászai Mari tér és a Széchenyi István tér között.

A mai időjárás előrejelzés:

Sunny weather is expected today, with temperatures ranging between 23 and 28 degrees Celsius.

Névnapok és deviza középárfolyamok:

Ma Ivett és Frida névnapját ünnepeljük. Az euró középárfolyama 389,79, az amerikai dolláré 362,83, a svájci franké is 389,79, míg a brit fonté 455,71.

+1 téma:

Felvetődik a kérdés, hogyan lehetne igazságossá tenni a transznemű profi sportolók versenyzését.