Brutális gyilkosság Rétközberencsen: a vádlott a bíróságon is az áldozat nadrágjában

A 21 éves férfi, aki brutálisan megverte és megfojtotta másodunokatestvérét Rétközberencs határában, letartóztatásakor az áldozat melegítőnadrágjában volt. A gyilkosság részleteiről a családtagok is nyilatkoztak.

Egy 17 éves fiút öltek meg Rétközberencsen, aki fodrászhoz indult, de sosem ért oda. A gyilkossággal gyanúsított dombrádi férfi beismerte a nyomozóknak, hogy ő ölte meg a fiút, követelve tőle a telefonját és cipőjét, majd egy karóval bántalmazta és egy pólóval fojtotta meg az áldozatot. A tettest még a letartóztatási tárgyaláson is azon a nadrágon kapták, amelyet valószínűleg az áldozatáról vett le.

Az áldozat édesapja a Tények stábjának nyilatkozva nem értette, miért nem vették le a nadrágot a vádlottról, hiszen az bizonyítékokat is tartalmazhat. Az apa szerint a vádlott korábban is elkövetett már erőszakos bűncselekményeket, például megvert egy idős embert a faluban.

A vádlott édesapja szerint a falubeliek úgy vélik, ő is részt vett a gyilkosságban, amit felháborítónak tart. A férfi elmondta, hogy fia őszinte beismerővallomást tett, de ennek ellenére is vádak érik. A vádlott apja szerint fia nem egyedül hajtotta végre a gyilkosságot.