Családjával érkező nő lopott meg egy fürdőzőt Komáromban

Egy nő a családjával együtt érkezett a komáromi Brigetio Gyógyfürdőbe, ahol lazán magához vette és eltulajdonította egy másik vendég padon felejtett pénztárcáját.

A Komáromi Járási Ügyészség vádat emelt a lopással vádolt asszony ellen, és közérdekű munkabüntetést javasolt számára, valamint azt is kezdeményezte, hogy a bíróság ítélje meg az elkövetőt a sértett kárának megtérítésére is. A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője, Horváth Sándor szerint a sértett a fürdő előterében vásárolt belépőjegyet, majd leült egy padra, ahol a pénztárcáját felejtette, amely 130 ezer forintot, személyes iratokat és bankkártyát tartalmazott.

A pénztárcáját elfelejtő vendég rövid időn belül észlelte, hogy az nincs nála, de ekkor már hiába kereste. A lopást elkövető nő a pénztárcából kivette a készpénzt és azt elköltötte, a pénztárcát pedig az iratokkal és a bankkártyával együtt egyszerűen kidobta. Az ügyészség által kezdeményezett közérdekű munka mellett a sértett kárának megtérítését is kérik.

A pénztárca eltulajdonításáról készült felvételt, amelyet a gyógyfürdő biztonsági kamerája rögzített, a nyilvánosság is megtekintheti. Az eset még 2023 nyarán történt, de a felvételt csak most hozta nyilvánosságra az ügyészség. A vádlott nő és családja pár perccel a sértett távozása után érkezett meg a helyszínre, körbeállták a padot, és fél perccel később már nála is volt a pénzzel teli tárca. Pár perccel később, amikor a sértett észrevette, hogy nincs meg a tárcája és visszament a padhoz, az már eltűnt a helyszínről.