Változékony időjárás várható a következő héten

A következő héten változékony időjárásra kell számítanunk, amely befolyásolhatja a közérzetünket. Hétfőn még napos időre van kilátás, de kedden egy hidegfront érkezik, amely esőt és hűvösebb időt hoz magával. A hét második felében azonban ismét több napsütés várható.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos időre számíthatunk, bár északkeleten és keleten néhol előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél sok helyen megélénkül, különösen a Dunántúlon erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-28 Celsius-fok között alakulhat.

Kedden az északi vidékeken vastagabb felhők is megjelenhetnek, és egyre több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokat átmeneti szélerősödés kísérheti, a nyugati szél pedig elsősorban az ország déli részén élénkül meg. A hajnali minimum-hőmérséklet 10-17 fok között, míg a délutáni maximum 22-28 fok között várható, de a tartósabban felhős területeken hűvösebb is lehet.

Szerdán északon zárt felhőtömbök, délen több napsütés jósolható. Az ország több pontján esőre, záporesőre, délen zivatarra kell készülni, amelyek környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A szél többnyire északi, északkeleti irányú lesz. A hajnali hőmérséklet 9-15 fok, a nappali csúcsérték pedig 15-21 fok között alakul, délen, délkeleten néhány fokkal melegebb is lehet.

Csütörtökön reggelre csökken a felhőzet, és napközben sok napsütésre lehet számítani, különösen délkeleten, keleten lehet több a felhő. Záporok, zivatarok elsősorban ezen a területen fordulhatnak elő. Az északi, északkeleti szél nagy területen megélénkülhet. A hajnali hőmérséklet 5-12 fok, a délutáni maximum pedig 19-24 fok között várható.

Pénteken a fátyolfelhők és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 5-12, délután 20-24 fok között alakul.

Szombaton kevés felhő és sok napsütés várható, csapadékra kicsi az esély. Az északnyugatira forduló szél időnként élénk lökésekkel kísérhető. A hőmérséklet hajnalban 6-13, délután 20-24 fok között valószínű.

Vasárnap is sok napsütésre és kevés felhőre kell számítani, csapadékra továbbra is kicsi az esély. Az északnyugati szél mérsékelt marad, a hőmérséklet hajnalban 8-14, délután 20-25 fok között alakul.

Az időjárás-előrejelzés folyamatosan frissül, további részletekért látogasson el a következő weboldalra: https://index.hu/idojaras.