OTP szolgáltatási leállások májusban

Május hónapban az OTP Bank ügyfeleinek többször is számolniuk kell bizonyos szolgáltatások ideiglenes elérhetetlenségével. Az első ilyen leállás a hónap első hétvégéjén következik be, míg a következő két hét múlva várható.

Az OTP Bank tájékoztatása alapján 2024. május 4-én este 22:00 órától május 5-én hajnali 1:00 óráig nem lesznek elérhetőek többek között a lakossági hitelszámla-vezető rendszer, a lakossági hiteligénylésekhez kapcsolódó szolgáltatások, az online számlanyitás és szerződéskötés, valamint azok a digitális szolgáltatások, amelyek dokumentumot vagy kivonatot állítanak elő visszakeresés céljából.

A május 19-i leállás rövidebb időtartamú lesz, csupán egy órán keresztül, hajnali 2:00 órától 3:00 óráig tart. Ebben az időszakban az InternetBank és a MobilBank online termékigénylési lehetőségei (folyószámla, személyi kölcsön, áruhitel, értékpapírszámla) nem lesznek hozzáférhetőek.

Fontos megjegyezni, hogy a pénzintézet felhívja a figyelmet: a Hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény 286. paragrafusa értelmében ezek a leállások bankszünnapnak minősülnek, még akkor is, ha csak rövid ideig nem érhetőek el a szolgáltatások.