Négy csecsemő holtteste került elő egy bostoni fagyasztóból

A Suffolk megyei ügyészség bejelentette, hogy nem emelnek vádat a 69 éves nő ellen, akinek lakásában négy csecsemő holttestére bukkantak a fagyasztóban.

A Massachusetts állambeli Suffolk megyei ügyészség egy rendkívül bonyolult és megdöbbentő ügyben hozott döntést. A hivatal szerint az ügy az egyik "legösszetettebb, legfurcsább és legmegrázóbb" nyomozás volt, amelyet valaha folytattak.

A tragikus esemény 2022. november 17-én került napvilágra, amikor egy férfi jelentette, hogy felesége csecsemők holttestére talált a nővérének dél-bostoni lakásában lévő fagyasztóban. A négy csecsemő – két kislány és két kisfiú – maradványait fóliába csomagolt cipősdobozokban rejtették el.

A DNS-vizsgálatok alapján kiderült, hogy a csecsemők testvérek voltak. Azonban a nyomozás során nem sikerült tisztázni, hogy élve születtek-e, illetve a haláluk okát sem tudták megállapítani. Ezenkívül nem derült fény arra sem, hogy pontosan mióta lehettek a holttestek a fagyasztóban.

Az érintett nő, Alexis Aldamir egészségügyi intézményben tartózkodott a nyomozás idején, és amikor a hatóságok kihallgatták, zavarodottnak tűnt. Az asszony öt gyermeket szült a csecsemők apjától, akik közül egyet, egy 1982-ben született lányt örökbe adtak. A gyermekek apja 2011-ben elhunyt.

Az ügyészség végül úgy döntött, hogy Alexis Aldamir mentális állapota miatt nem indítanak ellene büntetőeljárást, így az ügyet vádemelés nélkül lezárták.