„A látványon még a virágok sem tudnak javítani” – Vitézy Dávid üzenete Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid, az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért közös főpolgármester-jelöltje, a Facebookon kritizálta a fővárosi köztéri szemetesek számának csökkenését, és szelektív hulladékgyűjtés bevezetését sürgette.

Vitézy Dávid szombaton délelőtt posztolt a Facebookon, ahol a 2019 óta történt köztéri szemetesek számának csökkenését említette. A jelölt szerint szükség van a kukacsökkentés befejezésére és a szelektív hulladékgyűjtés bevezetésére a közterületeken, hogy "kulturált, tiszta, rendezett utcákon sétálhassunk Budapesten" . A bejegyzéséhez csatolt képeken köztéri szemetesek láthatóak, és megjegyezte, hogy "a látványon még a virágok sem tudnak javítani" .

Vitézy Dávid programjában vállalja, hogy 10 000 új szemetest telepít a ciklus végéig, és bevezeti a forgalmas közterületeken a szelektív hulladékgyűjtést . A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony Gergely városvezetése 3000 köztéri szemetest szerelt le, amit ő rossz döntésnek tart .

A villamosfejlesztés kapcsán is megfogalmazta véleményét, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester is érintett egy sajtótájékoztatón. A főpolgármester szerint Budapestet "villamosbarátabbá" kell tenni, és a jövőben is nagy hangsúlyt kell fektetni a villamosfejlesztésekre, többek között a hálózatbővítésre, megállók akadálymentesítésére, alacsony padlós járműflotta bővítésére és új villamosok beszerzésére . Vitézy Dávid "szórakoztatónak" nevezte a főpolgármester állításait, és kiemelte, hogy ezeket a terveket a kampányban Karácsony Gergely folyamatosan kritizálta .

Vitézy Dávid szerint fontos, hogy a budapestiek mérlegeljék, ki lesz képes ezeket a terveket megvalósítani . Bejegyzésére Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke is reagált, aki szerint viccesnek tartja, hogy akadályoztatásnak nevezik a Műegyetem rakparti villamos áttervezését, amelynek köszönhetően több fát lehet elültetni, és egységes fasor jöhet létre a felső rakparton . Balogh Samu szerint "kicsit agresszív kismalac tempó bármiféle kritikát azonnal akadályoztatásnak nevezni" .