A magyar hokiválogatott sorsdöntő győzelme

A magyar jégkorong-válogatott fontos győzelmet aratott az olaszok felett a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon, Varga Balázs hosszabbításban szerzett góljával, így továbbra is van esélye az A csoportba való visszajutásra.

A magyar csapat óriási küzdelemben 3-2-re győzött az olaszok ellen, Varga Balázs döntő góljával, aki az első világbajnokságán játszik, és már két gólnál tart. Varga a finn élvonalban szereplő játékos, aki a győztes gólt Hári Jánostól kapott passz után szerezte. "Nem figyeltem, hogy hogyan vettem át a korongot, Háritól nagyon jól kaptam, csak arra, hogy valahogy a kapus mellett tegyem el. Remélem, a végén feljutást ünnepelhetünk" – nyilatkozta Varga az MTI-nek.

A magyar válogatott számára a szombati Szlovénia elleni mérkőzés döntő jelentőségű lesz, hiszen a csapat még sosem győzte le tétmérkőzésen a szlovénokat. A győzelemmel a magyar csapat biztosíthatja helyét az A csoportban, ahol a világ legjobb 16 csapata szerepel.

A feljutásért folyó küzdelemben a magyar csapat mellett Olaszország és a 17 székely hokissal felálló Románia is érdekelt. Románia a japán, az olasz csapat pedig a dél-koreai válogatottal mérkőzik meg szombaton. A magyar válogatott még egy vereség esetén is feljuthat, de ehhez szükséges, hogy Románia ne nyerjen Japán ellen, és Olaszország se szerezzen győzelmet a Koreai Köztársaság felett a rendes játékidőben.

Az utolsó játéknap programja a következő: Románia és Japán 12:30-kor, Olaszország és a Koreai Köztársaság 16:00-kor, végül Szlovénia és Magyarország 19:30-kor lép jégre.

Az állás jelenleg: Szlovénia már biztosan feljutott 9 ponttal, Magyarország 8 ponttal a második, Olaszország 6 ponttal a harmadik, Románia szintén 6 ponttal a negyedik, Japán 4 ponttal az ötödik, míg a Koreai Köztársaság 3 ponttal a hatodik helyen áll. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, az első két helyezett jut fel a 16-os elitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.