A PlayStation Plus májusi ingyenes játékainak bejelentése

Május hónapban a PlayStation Plus előfizetők négy új játékot tölthetnek le ingyen, köztük a 2022-es Tunic-ot és a 2023-as EA Sports FC 24-et.

A Sony május 1-jén jelentette be, hogy a PlayStation Plus előfizetők számára milyen ingyenes játékok lesznek letölthetők a hónapban. A felhasználók május 7-től érhetik el a kínálatot, amely a következő címeket tartalmazza: a 2022-es Tunic, a 2020-as Ghostrunner 2, a 2023-as Destiny: Lightfall kiegészítő, valamint az Electronic Arts 2023-as focis játéka, az EA Sports FC 24. A Ghostrunner 2 kivételével mindegyik játék PS4 konzolon is elérhető lesz.

Az előző hónapban kínált játékok, mint az Immortals of Aveumra, a Minecraft Legends és a Skul: The Hero Slayer, május 6-ig még igényelhetők a szolgáltatást használók számára.

A PlayStation Plus szolgáltatás extra előnyöket kínál a PlayStation 4 és PlayStation 5 tulajdonosoknak, többek között hozzáférést biztosít minden hónapban új játékokhoz, lehetővé teszi a multiplayer játékok használatát, és különböző kedvezményeket, ingyenes profilképeket és témákat kínál a PlayStation Store-ban. A felhasználók játékmentéseiket a felhőben is tárolhatják.

A Sony 2022-ben átalakította a PlayStation Plus szolgáltatást, három különböző szintet kínálva: Essential, Extra és Premium, mindegyik eltérő áron és szolgáltatásokkal.

Az Essential szint a hagyományos PlayStation Plus szolgáltatásokat tartalmazza, beleértve a havonta legalább két ingyen letölthető játékot, exkluzív kedvezményeket, felhőtárhelyet a játékmentéseknek és online multiplayer hozzáférést, 3200 forintos havi, 8900 forintos negyedéves, illetve 25 600 forintos éves díjazás mellett.

Az Extra szint minden Essential szolgáltatást magában foglal, továbbá hozzáférést biztosít legalább 400, rendszeresen frissülő PS4 és PS5 játékhoz, valamint a Ubisoft+ Classic katalógushoz, 5000 forintos havi, 14 700 forintos negyedéves, illetve 45 000 forintos éves díjért.

A Premium szint az előző kettő mellett további 340 játékot kínál, amelyek között felhőből streamelhető PS3-as címek, illetve letölthető és streamelhető PS1-es, PS2-es, PS4-es és PSP-s klasszikusok találhatók, időkorlátos próbaverziókkal és felhőből történő streamelési lehetőséggel, 6000 forintos havi, 17 800 forintos negyedéves, illetve 54 000 forintos éves díjazásért.