Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 17., péntek

Orbán Viktor a Fico elleni merényletről szólva kijelentette, hogy "Ide jutott Európa". A miniszterelnök védelméről szóló információkat nem hozzák nyilvánosságra, így nem tudni, hogy a Fico-merénylet óta jobban védik-e őt. A támadás óta több szlovák politikus is halálos fenyegetéseket kapott. A közvélemény többsége szerint Varga Judit igazat mondott Rogánékról. Navracsics szerint Magyarországon egyre többen engedhetnek meg maguknak magángépes kirándulásokat. Putyin és Hszi atomhatalmi biztonsági övezetek létrehozását szeretnék.

Budapesten közlekedési információkra érdemes figyelni, ha útnak indulunk. A XVII. kerületi Csabai úton, a Szárny utcánál baleset történt. Az V. kerületi Hercegprímás utcát a toronydaru bontása miatt lezárják az Arany János utca és a Bank utca között. A 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Nefelejcs utca / István utca és a Nefelejcs utca / Damjanich utca megállókat a Kossuth Lajos tér M felé.

A mai időjárás felhős lesz, több helyen záporokkal és zivatarokkal. A hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Ma Paszkál névnapját ünnepeljük.

A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: az euró 386,16 forint, az amerikai dollár 355,15 forint, a svájci frank 393,69 forint, míg a brit font 450,12 forint.

A +1 információként megemlített Rezsibox szerint az áramszámlákon még több fogyasztót tévesztenek meg, mint a gázszámlákon.