A nap legfontosabb hírei – 2024. május 2.

A mai nap kiemelkedő eseményei között szerepel a babaváró támogatás határidejének lejárta, Magyar Péter pártjának fővárosi polgármesterjelöltje, Orbán falulátogatása, a forint árfolyamának kritikus szintje, Novák Katalin gazdaasszony igénylése, Hernádiék cégének jelentős hitelfelvétele, az üzemanyagárak csökkenése, a gödi Samsung-gyár engedélyének hatályon kívül helyezése, a román kormányfő Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozata, Fiola Attila sérülése és egy magyar hokis kijelentése.

Az első babaváró támogatások határideje lejárt, és több házaspárnál nem született meg a gyermek. Magyar Péter pártja előállt az első fővárosi polgármesterjelöltjével. Orbán Viktor egy olyan faluba látogatott, ahol a falutábla "No Migration, No Gender, No War" feliratot visel. A forint árfolyama kritikus szintet ért el.

Novák Katalin egy gazdaasszonyt is igényelt, míg Hernádiék cége elegendő hitelt kapott a kormány bankjától a spanyol Talgo megvételéhez. Az üzemanyagárak ismét csökkenésnek indultak. A bíróság hatályon kívül helyezte a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedélyét.

A román kormányfő, örömmel nyilatkozott arról, hogy országa megelőzte Magyarországot. Fiola Attila sérülése miatt lehet, hogy kihagyja az Európa-bajnokságot. Egy magyar hokis pedig arról beszélt, hogy a mikrofon elé tolva meggondolatlan dolgokat mondanak, és ezzel lebohócozta a szövetségi kapitányt.