Kerekes Vica és a politikai véleményvállalás

Május ötödikén folytatódik D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című interjúműsora, amelynek következő vendége Kerekes Vica lesz, aki a politikai véleményvállalás fontosságáról beszél.

Kerekes Vica színésznő szerint a jelenlegi társadalmi helyzetben már nem lehet csendben maradni, és ezt a nézetét Szlovákiában is megosztja, ahol egy független elnökjelölt mellett fog beszédet mondani egy demonstráción. A színésznő elmondása szerint Szlovákiában és Csehországban nem tapasztalt hátrányos megkülönböztetést politikai véleménye miatt, és úgy véli, hogy a szlovák és cseh filmiparban nem jelent hátrányt, ha valaki vállalja politikai álláspontját.

Kerekes Vica beszél arról is, hogy első szlovák sikerfilmje, A férfi mindig remél, miatt került szexszimbólum skatulyába, de ő ezt nem éli meg negatívan. Úgy véli, az emberek hajlamosak skatulyázni, de ez számára nem jelent problémát, mert tudja, hogy belül milyen ember, és az idő majd eldönti, hogy mennyi különböző szín rejlik benne.

Az interjúműsor új epizódja, amelyben Kerekes Vica lesz a vendég, vasárnap este 22:00-től lesz látható a Spektrum Home műsorán. Az interjú során azonban nem kerül szóba a szlovákiai tragédia, amely a közelmúltban rázta meg a közvéleményt: egy 17 éves fiú életét vesztette egy pöstyéni kollégiumban, miután ecstasy nevű kábítószert fogyasztott. A tragikus esemény kapcsán a hatóságok halálokozás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. Az eset rávilágít arra, hogy a középiskolás korosztály körében is fontos lenne a társadalmi problémák, köztük a kábítószer-használat veszélyeinek nyíltabb megbeszélése.