III. Károly király dinoszauruszmintás nyakkendőjének rejtett üzenete

III. Károly király nemrégiben egy rákbetegséggel foglalkozó központban tűnt fel, ahol dinoszauruszmintás nyakkendőt viselt, ami felhívta a közösségi média figyelmét.

III. Károly király és Kamilla királyné a londoni University College Hospital Macmillan Centre-ben jártak, ahol rákbetegséggel küzdő páciensekkel és szakorvosokkal találkoztak. Az uralkodó ezen az eseményen egy dinoszauruszmintás nyakkendőt viselt, ami különösen nagy figyelmet kapott a közösségi médiában.

A londoni Természettudományi Múzeum közösségi média csapata humorosan reagált a király nyakkendőjére, és egy képet osztottak meg, amin a múzeum egyik T-Rex szobrának nyakában Károly király fejével díszített nyakkendő látható. Ez a poénos kép annyira népszerű lett, hogy még a királyi család hivatalos fiókja is megosztotta.

Robert Hardman királyi életrajzíró szerint a dinoszauruszmintás nyakkendő, amely 2023 januárja óta van Károly gardróbszekrényében, és amit először egy templomi látogatás alkalmával viselt, többet jelenthet, mint elsőre gondolnánk. Hardman úgy véli, hogy a nyakkendő a "Rex" szóra utalhat, ami latinul királyt jelent, és így Károly III Rex hivatalos nevére is célozhat.

Hardman megjegyzése szerint, amikor Károly ezt a nyakkendőt viseli, valószínűleg nagyon jó kedvében van.