Fucsovics Márton újra a top 50-ben a világranglistán

Fucsovics Márton továbbjutott a Cagliari Challenger-torna negyeddöntőjébe, és ezzel visszakerült a világranglista top 50 játékosa közé.

Fucsovics Márton a Cagliari Challenger 175-ös kategóriájú salakpályás tenisztornán két szettben győzte le az amerikai Zachary Svajdát, ezzel bejutott a negyeddöntőbe és újra a világranglista top 50-es mezőnyébe került. A magyar teniszező korábban a bukaresti ATP-tornán is diadalmaskodott, és most két nap alatt két sikeres mérkőzést vívott Cagliariban. Fucsovics győzelmével biztossá vált, hogy a jövő héttől újra bekerül a világranglista legjobb 50 játékosa közé, és ezzel Marozsán Fábiánnal együtt ketten lesznek magyarok aktuálisan a top 50-ben.

Az első körben az olasz Zeppieri elleni győzelem után, ahol ellenfele a második szett közepén feladta a mérkőzést, Fucsovics csütörtök délelőtt Svajda ellen lépett pályára. Svajda, aki a világranglistán 125. helyen áll, az első körben Piros Zsombort búcsúztatta, de Fucsovics ellen nem talált fogást. Az első szettben Fucsovics brékelt, és ezt az előnyt a szett végéig megtartotta, majd Svajda adogatását is elvette, amikor az amerikai a játszmában maradásért szervált.

A második szettben Svajda szerezte meg az első bréket, de Fucsovics hamar visszavette az előnyt, és 4:2-nél már dupla brékelőnnyel vezetett. A mérkőzés hátralévő részében a magyar teniszező magabiztosan őrizte meg előnyét, és 5:3-nál pontveszteség nélkül szerválta ki a győzelmet. A negyeddöntőben Fucsovics a kolumbiai Daniel Galán ellen léphet majd pályára.

A győzelemmel Fucsovics értékes ATP-pontokat szerzett, és a következő héttől kezdve ismét a világranglista legjobb 50 játékosa között szerepel.

ATP Challenger 175, Cagliari, 2. forduló:

  • Fucsovics Márton – Zachary Svajda 6:3, 6:3