A Dürer Park lakóprojektje: Modern lakások a Városliget szomszédságában

Májusban indul a Dürer Park lakóprojekt előregisztrációja, melynek keretében a Városliget mellett három új lakóépület épül, összesen 207 lakással. A fejlesztés részeként új látványtervek is napvilágot láttak, melyek a modern és kényelmes otthonokat ígérnek a jövő lakóinak.

A Dürer Befektetési Kft. a Property Market Kft.-vel közösen május elején kezdi meg a Dürer Park iroda- és lakóprojekt lakóépületeinek előregisztrációját. A projekt a Zichy Géza és az Abonyi utcák sarkán helyezkedik el, ahol három különböző méretű épületben valósulnak meg az otthonok.

A lakók kényelmét szolgálják majd a belső utak, sétányok, a közösségi terek és a belső park, valamint az integrált árnyékolórendszerrel és gépesített konyhabútorral felszerelt lakások. Az épületekben nem csak a lakók kényelmét szem előtt tartó edzőtermek, hanem gépkocsibeállók és tárolók is helyet kapnak. Az energiahatékonyság jegyében pedig hibrid fűtési-hűtési rendszert és ökológiailag aktív zöld tetőket alakítanak ki.

A 3,7 hektáros területen megvalósuló fejlesztés beépítési koncepcióját és az irodaépületek kialakítását a milánói Lissoni & Partners és a budapesti Lean-Tech építész stúdiók tervezték, míg a lakóépületek részletes terveit a Közti építész stúdió készítette.

A projekt nem csak új lakásokat, hanem a Városligettel való jobb kapcsolatot is ígér. Ennek érdekében átépítették az Ajtósi Dürer sor középső szakaszát, új kerékpársávokkal és gyalogátkelőhelyekkel, valamint egy új gyalogos sétányt is kiépítenek, amely összeköti a belső parkot, a lakóépületeket és a villanegyedet a Városligettel.