Kövér László: A bölcsőknek biztonságban kell lenniük Magyarországon

Kövér László, az Országgyűlés elnöke egy csütörtöki bölcsődeavatáson vett részt Pásztón, ahol kijelentette, hogy a jövő a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban van, nem porig rombolt, kiégett településeken.

Kövér László szerint a 20. század megmutatta a magyaroknak, hogy a csatatereken át nem vezet út élhető jövőbe, és a jövő a felépülő otthonokban, valamint az oktatási intézményekben rejlik. A házelnök hangsúlyozta, hogy a bölcsődei férőhelyek száma 2010-hez képest megduplázódott Magyarországon, annak ellenére, hogy Európát gyakran az üres bölcsők kontinensének nevezik.

A házelnök elmondta, hogy ahol új bölcsőde nyílik, ott a jövő távlatai is kinyílnak, és mindenki, aki gyermeket vállal és nevel, számíthat a magyar állam támogatására. A családi adókedvezmény, az otthonteremtési támogatás és az ingyenes tankönyv csak néhány azon intézkedések közül, amelyek segítenek a családoknak.

Kövér László szerint a bölcsődeépítések programja is ezt a célt szolgálja, hiszen bölcsődére akkor van szükség, ha van gyermek és van munka. A házelnök tájékoztatása szerint Nógrádban 2010-ben 112 bölcsődei férőhely volt három településen, míg ma 734 működik 36 településen. Jelenleg további 280 gyermek számára épülnek bölcsődék a vármegyében.

Kövér László kritikát fogalmazott meg az uniós bürokraták felé, mondván, hogy sosem volt olyan alacsony a családok és a gyermekek tisztelete az uniós bürokraták körében, mint most. A házelnök szerint azok, akik ma az európai uniós politikát uralják, illegális bevándorlók millióival árasztják el a kontinenst, és erőszakosan formálják át a nagyvárosok mindennapjait.

Kövér László hangsúlyozta, hogy ha meg akarjuk őrizni Magyarországot az otthonunknak, meg kell változtatnunk Európát, hogy a bölcsők biztonságban legyenek, és ne fenyegesse gyermekeinket sem háború, sem az illegális migráció, sem az erőszakos és beteges genderpropaganda.

A házelnök szerint fontos, hogy olyanok vezessék a településeket, akik tudnak építkezni, és olyanok képviseljék hazánkat Európában, akik bátran kiállnak a nemzeti érdekeinkért. Kövér László szerint a következő öt évre vonatkozó döntés nem csak a jelenre, hanem a jövő nemzedékeire is hatással lesz.