A Városliget melletti irodafejlesztés és a WING legújabb skybarja csúcsot döntött

Elérte legmagasabb pontját a WING által fejlesztett Liget Center Vitrum, egy új boutique-irodafejlesztés, amely a Városliget szomszédságában helyezkedik el, miközben a cég egy másik projektje, a Liberty épületkomplexum is új vendéglátóhelyet ünnepel.

A Liget Center Vitrum a Liget Center beruházás részeként, a Liget Center Classic és az Auditorium mellett épül fel. A projekt a terveknek megfelelően halad előre, és a Vitrum már szerkezetkész állapotban van. Ez az épület közel nulla energiaigényű lesz, és hat szinten összesen 2200 négyzetméternyi irodaterületet fog kínálni a bérlők számára. Az átadás 2024 őszén várható.

Az új irodaház az RTL televíziócsatorna fő bázisaként is szolgáló két műemléki védettségű épület rekonstrukciója mellett jön létre. A Liget Center Vitrum épületét a TIBA Építész Stúdió tervezte, míg a generálkivitelezést a WORKUP, a FITOUT Zrt. erre specializálódott üzletága látja el.

A WING fejlesztéseinek sorában új mérföldkő a Budapest IX. kerületében, a Népligetnél található Liberty épületkomplexum, amely nemcsak irodaházként, hanem a tavaly decemberben megnyílt ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotel otthonaként is szolgál. A hotelkomplexum összesen 332 szobával várja vendégeit, és május 15-én adták át a panorámás Cloud IX skybarját, amely a Liberty épületkomplexum kilencedik emeletén található. A skybar akár 120 fő befogadására is alkalmas, kutyabarát és akadálymentesített helyszín, amely nemcsak szállóvendégek részére nyitott. A tetőbár napközben privát eseményeknek ad otthont, 17 és 23 óra között pedig a falatoké és a koktéloké a főszerep.

A Liberty komplexum az OTP Bank Nyrt. finanszírozásával valósult meg, amihez a Baross Gábor Tőkeprogram ingatlanalap alprogramjának keretében befektetett állami forrás is hozzájárult. A Tőkeprogram pályázati eljárásában nyertes ingatlanalapok részére a Magyar Fejlesztési Bank társbefektetőként nyújtott forrásokat, így járulva hozzá a beruházási aktivitás növeléséhez, az energiahatékonyság javításához, valamint zöldfejlesztések megvalósításához.

Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a WING Hotel üzletágának fejlesztése nem áll meg, és 2025-ben érkezik a következő TRIBE hotel Magyarországra, amely a Budapest Liszt Ferenc Repülőtér egy újabb terminálkapcsolatú szállodájával bővíti a kínálatot. Az ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotel igazgatója, Vetlényi Dániel szerint a hotel tökéletes választás lehet magán célból és céges rendezvényekre érkezőknek egyaránt. Pauline Oster, az Accor alelnöke, TRIBE Európa és Észak-Afrika szerint Magyarország közép- és kelet-európai piacának kulcsfontosságú szereplője, és tökéletes helyszínt biztosít az első TRIBE ingatlan és a régióban való növekedés számára.