Román gyilkos fellebbezése elutasítva

Fellebbezett az életfogytiglani börtönbüntetése ellen az a román származású férfi, aki évekkel ezelőtt brutálisan meggyilkolt egy fiatal magyar lányt Londonban, de a bíróság elutasította az indítványát.

A román férfi, aki egy kéziszerszámmal agyonverte Á. Ágnest, a 20 éves magyar lányt London északi részén még 2021-ben, most életfogytiglani börtönbüntetése ellen fellebbezett. A gyilkosság után a férfi napokig szállította a lány holttestét, míg a hatóságok egy hónappal később egy brit erdőben rá nem találtak.

A bíróság 2022-ben életfogytiglani büntetést kért a 66 éves román származású férfira, aki azóta már a börtönbüntetését tölti. A fellebbezésében a férfi azt állította, hogy az esküdtszék tagjai közül egynek fűszaga volt, és hogy az ítélet során nem vették figyelembe az idős korát és egészségügyi állapotát. Továbbá problémát jelentett számára, hogy román tolmácsra lett volna szüksége, és hogy csak egy esküdt volt jelen az ítélet felolvasásánál.

A bíróság azonban elutasította a fellebbezést, mivel úgy ítélték meg, hogy a férfi állításai nehezen, vagy egyáltalán nem bizonyíthatóak, és bizonyos esetekben teljesen irrelevánsak.

A lány gyászoló családja szerint a román férfi többször is hazugságokat állított a tárgyalás során, azt hangoztatta, hogy az áldozat prostituált volt. A család szeretné, ha tisztára mosnák lányuk nevét, mivel a bíró szerint a férfi azért támadhatott a lányra, mert az elutasította a közeledését.