Dávid Petra megrázó vallomása a Házasság első látásra műsorban

A Házasság első látásra című reality show egyik legmegosztóbb szereplője, Dávid Petra, nyíltan beszélt nehéz múltjáról és a külső megítélés okozta sebeiről. Petra tíz évvel ezelőtt közel ötven kilót fogyott, és fitneszedzővé vált, de a lelki egyensúlyt ez sem hozta meg számára.

Petra 25 éves korában egy olyan fiúval került kapcsolatba, aki eleinte viszonozni látszott az érzelmeit, de később bántó megjegyzéseket tett a súlyára vonatkozóan, ami mély nyomot hagyott benne. A Meglepetés magazinnak adott interjúban elmondta, hogy a kapcsolatból való kilépés után bizalmatlan lett a férfiakkal szemben, de éppen ez az élmény indította el az életmódváltás útján.

Petra a fogyás után is kritikus maradt önmagával szemben, és úgy érezte, korábban, ducibb kora ellenére elfogadóbb volt. A változás ellenére egy manipulatív, nárcisztikus férfival került kapcsolatba, aki először támogatta, majd később aláásta az önbizalmát. A rossz tapasztalatok ellenére tanult a jelekből, és ma már jobban figyel a partnerének személyiségére.

Petra hangsúlyozta, hogy a kinézet változtatható, de nem ez a legfontosabb egy kapcsolatban. Jelenlegi párja, Andris támogató, és sosem kritizálná az alakját. Az esküvőjén fontos volt számára, hogy szép legyen, és a visszajelzések segítenek neki abban, hogy csökkentse a túlkompenzálását és elégedett legyen önmagával.

Bár a küzdelem önmagával még nem ért véget, barátai és családja támogatják, hogy visszanyerje önbecsülését. Petra elárulta, hogy nem akar többé másoknak megfelelni, és a súlya ingadozása is összefügg lelkiállapotával. A testképzavarban is érintettnek érzi magát, de igyekszik a múltat maga mögött hagyni, és önmagát elfogadni és szeretni.