Bőnyi iskolai késelés: nem a megszúrt diáklány volt az eredeti célpont

A Blikk információi szerint a bőnyi iskolában történt késelés nem a véletlen műve volt: a 16 éves B. Katalin nem azt a diáklányt akarta megölni, akit végül megszúrt. A tragédia előzményei között szerepel egy otthoni incidens és egy halállista is.

A Blikk úgy tudja, hogy a bőnyi iskolában történt késelés elkövetője, a 16 éves B. Katalin egy otthonról hozott konyhakéssel támadt meg egy hatodik osztályos diáktársát, aki majdnem életét vesztette a támadásban. A gyanúsított lányt javítóintézetbe helyezték, és a nyomozás során derülnek ki a részletek.

A lap forrásai szerint a támadó kislány labilis személyiségű volt, gyakran beszélt halottakról és halloweenről, és fenyegetőzött iskolatársaival. Az apja, aki alapvetően rendes emberként ismert, alkohol hatása alatt gyakran erőszakossá vált, és az eset előtti este is bántalmazta a gyermek anyját, aki ezúttal magára hagyta a lányt.

A támadás eredeti célpontja egy másik diáklány volt, akit B. Katalin irigyelt a "rendes családja" miatt. Azonban a tervezett áldozat a szünetben kint tartózkodott az udvaron, így megmenekült. A tanárok, bár észlelték a gyermekkel kapcsolatos problémákat, nem reagáltak megfelelően a fenyegetésekre. A támadás pillanatában a tanár pánikba esett, de a diákokat kimenekítette az osztályteremből. A késelő diáklány a cselekedet után csak annyit mondott: „végre megtettem”, majd leült egy sarokba.

A családon belüli erőszakról és az anya feljelentéseiről a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság nem nyilatkozott, a sajtótájékoztatójukon ezzel kapcsolatban nem esett szó.

A Blikk információi szerint az elkövető készített egy halállistát, amelyen osztálytársai nevei szerepeltek piros és zöld színnel jelölve, attól függően, hogy meg akarta-e őket ölni vagy sem. A lista létezése nem volt titok az iskolában, de a tanárok és diákok nem vették komolyan, gyerekcsínynek tekintették.

A német Bild napilap csütörtökön jelentett meg egy cikket a késelésről, amiben leírják, hogy egy mintegy 2500 lakosú településen, Bőnyön történt az eset, a sérült kislány állapotát pedig a sürgősségi ellátás után stabilizálták. A lap a magyar híroldalakra hivatkozva állítja, hogy a támadó lány otthonról hozhatta magával a kést, amit az iskolapad alatt rejtett el. A halállistát is megemlítik, valamint arról is írnak, hogy az iskola szerint a lány csendes volt és jól tanult, korábban nem viselkedett agresszíven. Az eset az egész országot megrázta, és már külföldön is felfigyeltek rá. A Blikk által elsőként közölt információ szerint a késelő tinit őrizetbe vették.