Apa pincéjében talált drogot osztogatta fia

Egy szurdokpüspöki férfi pincéjében megtalált kábítószerek kerültek szétosztásra a fia által, aki a hatalmas mennyiséget részben ingyen, részben pénzért adta ismerőseinek.

Szurdokpüspökiben egy 53 éves férfi pincéjében és padlásán összesen közel 50 kiló kábítószert rejtett el, amelyet fia, egy 20 éves fiatalember fedezett fel. A fiú először csak használta a drogokat, majd később elkezdte azokat pénzért és ingyen is szétosztani ismerősei között.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az apa 40 kiló marihuánát, 7 és fél kiló kokaint, valamint 2,7 kiló ketamint szerzett be 2022. január 24-e előtt egy valószínűleg külföldi forrásból. A kábítószereket a ház pincéjében és padlásán, zsákokban rejtette el, célja pedig az volt, hogy azokat egy harmadik személyen keresztül Nyugat-Európába csempésszék.

A rendőrség a házkutatáskor a kábítószereket, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges mérlegeket és fóliázó készüléket is lefoglalta.

Az ügyészség a bírósági eljárás során az apára 12 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kért, amennyiben az előkészítő ülésen minden vádpontot beismer és lemond a tárgyalás jogáról. A fiú esetében, akit szintén drogkereskedelemmel vádolnak, két év börtönbüntetést és három év közügyektől való eltiltást javasoltak. Az ügyészség az 53 éves férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény akár 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A 20 éves fiú kábítószer-kereskedelem miatt felelhet.

(Képünk illusztráció)