Schäfer András hosszabbított az Union Berlinnel

Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott tagja, szerződést hosszabbított a német élvonalban szereplő Union Berlin csapatával.

A Union Berlin szerdán hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 25 éves középpályás továbbra is a klubnál marad. Schäfer András eddig összesen 49 alkalommal lépett pályára a berlini együttes színeiben. A magyar játékos a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy az Union egy kivételes csapat, amely támogatta őt a nehéz időkben, utalva ezzel hosszú sérüléssorozatára.

A középpályás lábában 2022 novemberében keletkezett fáradásos törés miatt többször is próbálkozott a visszatéréssel, de rövid időn belül mindig újra megsérült, és egy köldöksérvműtéten is átesett. Idén februárban azonban sikerült végigjátszania a 90 percet a német élvonalban, amiért nagy örömét fejezte ki, és azt is hozzátette, hogy örül, hogy ismét segítheti a csapatot.

Oliver Ruhnert, az Union Berlin klubigazgatója Schäfer teljesítményét méltatva kiemelte, hogy a játékos mennyire fontos a csapat számára, és hogy a magyar középpályás jelentős fejlődésen ment keresztül, valamint további nagy potenciált látnak benne. Schäfer András 2022 januárjában igazolt a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely csapatától Berlinbe.