A Bayern München új edzőt keres

A Bayern München vezérkara Vincent Kompanyt és Thomas Frankot szemelte ki Thomas Tuchel utódjának – számolt be róla Fabrizio Romano, átigazolási szakíró. A német és az angol sajtó szerint a bajorok már több edzővel is tárgyaltak, de egyelőre nem sikerült megállapodniuk senkivel.

A Bayern München tavasszal nem csak a pályán, hanem a tárgyalóasztalnál is nehézségekbe ütközött. Thomas Tuchel szerződését, amely eredetileg 2025 nyaráig szólt, a szezon végén felbontják. Ezzel egyidőben kezdődött meg az utód keresése, de a jelöltek között szereplő Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Julian Nagelsmann (német válogatott), Ralf Rangnick (osztrák válogatott), Erik ten Hag (Manchester United) és még maga Tuchel is kiesett a lehetséges utódok közül.

A Bayern München állítólag megkísérelte Oliver Glasner, a Crystal Palace edzőjének megszerzését is, de sem vele, sem a klubbal nem sikerült megállapodniuk.

Fabrizio Romano szerint a legújabb célkeresztben Vincent Kompany van, aki két évvel ezelőtt vette át a Burnley irányítását, és bár a csapat az idei szezonban kiesett a Premier League-ből, a belga edző elismerést szerzett a szakmában. Kompany a Manchester Cityben töltött idő alatt tanulta meg a szakma fortélyait Pep Guardiolától, és az angol szezon során is kitartott Guardiola alapelvei mellett.

A másik jelölt Thomas Frank lehet, aki 2016 óta dolgozik a Brentfordnál, először másodedzőként, majd 2018 óta vezetőedzőként. Frank a 2020–2021-es szezonban feljuttatta a csapatot az élvonalba, és azóta stabilan tartja a Brentfordot a Premier League-ben, ahol a csapat a 13., 9., és az idei szezonban a 16. helyen végzett.

Az edzőkeresés tehát folytatódik Münchenben, és az idő egyre fogy. A német sajtó szerint az öltözőben feszültséget okoz, hogy a játékosok nem tudják, ki lesz az új edző, és ez befolyásolhatja a nyári átigazolási döntéseiket is.

A Bayern München a német bajnokságban az ezüstéremről is lecsúszott, miután a Bayer Leverkusen megszerezte a bajnoki címet, és a Stuttgart is megelőzte őket az utolsó napon, a Hoffenheim otthonában elszenvedett 4–2-es vereségük következtében.

Uli Hoeness, a bajorok tiszteletbeli elnöke a Kompanyval kapcsolatos híreket humorosan utasította el, mondván: „Vincent Kompany? Maguk újságírók minden másnap bedobnak egy nevet. Nem, köszönjük, teljesen elégedettek vagyunk (Matthijs) De Ligttel és (Eric) Dierrel a középső védő posztján” – mondta a Sport1 riporterének, ezzel elviccelve a Kompany esetleges kinevezéséről szóló kérdést.