A milliomosnőt fogva tartó sofőr

Visszatért a brazil társasági életbe az a milliomosnő, akit több mint másfél évig saját sofőrje tartott fogva, és most jogi úton próbálja visszaszerezni vagyonát.

Regina Gonçalves, aki híres volt arról, hogy pazar partikon látta vendégül a brazil társadalom krémjét, hirtelen eltűnt a nyilvánosság elől 2022 májusában. Barátai hiába keresték, sofőrje, José Chaves mindig azt állította, hogy az asszony beteg és otthon lábadozik. Chaves, aki tíz éve dolgozott Reginának, fokozatosan szerezte meg az irányítást az életében, és állítólag feleségül is vette, valamint gyámsága alá helyezte az özvegy milliomosnőt.

Regina, a Copag kártyagyártó cég tulajdonosának özvegye, nem szült gyermeket, így férje halála után minden vagyonra ő örökölt. A barátok gyanakodni kezdtek, amikor terjedni kezdett, hogy Regina újraházasodott, hiszen megfogadta férjének, hogy soha nem keres új párt. Chaves azonban minden vagyonát eltüntette, beleértve a 670 millió forint értékű ékszereit is, és állítólag a piaci értéke alatt adta el Regina kastélyát São Conradóban.

Regina unokaöccse, Álvaro O’Hara már 2013-ban észrevette, hogy a sofőr gyógyszerekkel tömi a nagynénjét, és szerinte Chaves megpróbálta őt megölni. Az idős asszony gyakorlatilag rabként élt, nem hagyhatta el otthonát, és nem találkozhatott szeretteivel. Idén januárban azonban sikerült megszöknie, amikor a sofőr figyelme lankadt.

Regina a húgánál húzta meg magát a megmenekülés után, és csak a közelmúltban tért vissza a reflektorfénybe, ahol elmesélte történetét a brazil médiának. Chavest a rendőrség nem tartóztatta le, de távoltartási végzést adott ki ellene. Az asszony most azon fáradozik, hogy jogi úton visszaszerezze vagyonát.