A Belli di Mamma ismét Európa legjobb pizzériái között

A budapesti Belli di Mamma pizzéria idén is bekerült az 50 Top Pizza Europa 2024 listájára, amelyen az európai legjobb pizzériákat rangsorolják.

A Belli di Mamma már ötödik éve szerepel a legjobb európai pizzériák listáján. Idén a 35. helyet szerezte meg az 50 Top Pizza Europa 2024 rangsorában, és büszkén viseli, hogy ő az egyetlen magyarországi étterem, amely ezen a neves listán helyet kapott.

Az elmúlt években a Belli di Mamma folyamatosan javított helyezésén: 2020-ban és 2021-ben a 42. helyen álltak, 2022-ben a 33. helyre léptek elő, majd a tavalyi évben a 26. helyig küzdötték fel magukat.

A pizzéria alapítója Riccardo Bianchi milánói építész, aki 2019-ben nyitotta meg az éttermet. A séf, Lorenzo Giuliani és csapata a hagyományoktól eltérően elektromos kemencében készíti a nápolyi pizzákat.

Az idei rangsor élén a Napoli On The Road nevű londoni pizzéria áll, míg a második helyen a tavalyi győztes, a barcelonai Sartoria Panatieri található. A harmadik helyet pedig a bécsi Via Toledo Enopizzeria szerezte meg.