Münchenben odalett Puskás Ferenc 59 éves rekordja

Münchenben a Real Madrid 2–2-es döntetlent játszott a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ami magyar szempontból is emlékezetes volt, hiszen Puskás Ferenc 59 éves rekordja megdőlt.

Luka Modric, a Real Madrid veterán középpályása, aki hosszabbítással együtt körülbelül húsz percet töltött a pályán, lett a klub történetének legidősebb játékosa, aki Bajnokok Ligája mérkőzésen szerepelt: 38 évesen és 234 naposan.

Ez a rekord korábban Puskás Ferenc nevéhez fűződött, aki a Bajnokcsapatok Európa-kupájában, a Bajnokok Ligájának jogelődjében, 38 évesen és 229 naposan lépett pályára utoljára a „királyi gárda” színeiben 1965. november 17-én a Kilmarnock ellen.

Modric a Real Madridban eddig 527 alkalommal lépett pályára, ezzel megelőzve Roberto Carlost a klub örökrangsorában, és a 14. helyen áll ebben a mutatóban. A Bajnokok Ligájában az ötödik legtöbb meccset játszotta a csapatban, csupán Iker Casillas, Karim Benzema, Raúl González és Sergio Ramos szerepelt többször a Real Madridban az európai kupasorozatban.

Puskás rekordjának megdőlése különösen érdekes, mivel azt a 162-szeres horvát válogatott Modric érte el, ami egyfajta öröm az ürömben, hiszen a horvát labdarúgás közel áll Magyarországhoz.