Marosán György távozik a Carbonex-Komló vezetőedzői posztjáról

Marosán György, a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Carbonex-Komló vezetőedzője, közös megegyezéssel távozik posztjáról.

Marosán György elhagyja a Carbonex-Komló férfi kézilabda csapatát, miután a klub vezetőségével közös megegyezéssel szerződést bontottak. A szakember a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy a csapat megőrizte NB I-es tagságát, ami a legfontosabb cél volt. Hozzátette, hogy az elmúlt 10 év legnehezebb bajnokságát zárták, ahol a meghatározó játékosok kiesése jelentős hátrányt okozott a csapatnak.

A komlói csapat a bajnokság 26 fordulójában összesen 17 pontot szerzett, ami pontegyenlőséget jelentett a NEKA-val, de az egymás elleni eredmények alapján a Komló maradhatott az élvonalban. Marosán kiemelte, hogy a bajnokság korábbi évekhez képest szorosabb volt, hiszen a 17 pont korábban bőven elegendő volt a bennmaradáshoz.

Marosán büszkeséggel nyilatkozott az elért eredményekről, és arról, hogy nehéz körülmények között sikerült a csapatnak az élvonalban maradnia. "Büszkeséggel tölt el, hogy tovább nőhet a virágoskert, amit ezentúl más locsolgat. De ugyanúgy szépen virágozni fog tovább a komlói kézilabda" – fogalmazott. Hozzátette, hogy szívesen térne vissza, és nagy szurkolója lesz a Komlónak, valamint örömét fejezte ki, hogy ilyen játékosokkal és vezetőkkel dolgozhatott együtt.

Marosán a közösségi oldalán is megköszönte a támogatást játékosainak, stábjának, a klub vezetőinek és a szurkolóknak. "Tovább, szenvedéllyel! Jó szerencsét, Komló!" – írta. Érdemes megjegyezni, hogy Marosán korábban kizárólag női együtteseket irányított, és többek között Makón, Szegeden, Kecskeméten és Szombathelyen is dolgozott.