A 2024-es kutyatánc világbajnokság lenyűgöző pillanatai

A pünkösdi hosszú hétvégén rendezett kutyatánc világbajnokság izgalmas versenyeket és lenyűgöző koreográfiákat hozott Budapestre, ahol a világ számos pontjáról érkeztek versenyzők.

A dog dancing, vagyis a kutyatánc sportág egyre több rajongót szerez magának világszerte, és idén Magyarország adott otthont a nemzetközi megmérettetésnek. A versenyre 20 országból közel 100 versenyző érkezett, hogy megmutassák tudásukat ebben a különleges sportágban.

A résztvevők között japán, izraeli, finn és ukrán kutyák is voltak, akik gazdáikkal együtt Budapestre látogattak 2024. május 16-19. között, hogy részt vegyenek a világbajnokságon.

Az Angyalföldi Sportközpont adott otthont a versenynek, ahol a magyar, holland és német bírók értékelték a kutyák és gazdáik által előadott kűröket. A versenyzők pénteken az HTM (Heelwork to music), szombaton pedig a freestyle kategóriában mutatták be produkcióikat. Minden országot 4-4 fős csapatok képviseltek, és a döntők vasárnapra maradtak.

A dog dancing sportág az 1980-as években alakult ki az obedience, azaz engedelmességi feladatokból, és mára önálló sportággá nőtte ki magát. Magyarországon 2003 óta rendeznek évente versenyeket, ahol a gazdák és kutyáik zenére bemutatott koreográfiával mérik össze tudásukat.