Holyfield a legkeményebb ütésekről, Tysonnal való kapcsolatáról és egy különleges ebédről beszélt

A bokszlegenda, Evander Holyfield, aki négy alkalommal is megnyerte a nehézsúlyú világbajnoki címet, Budapesten tartózkodik, és a BVSC újjáalakuló szakosztályának fiataljainak tartott bemutató edzést. Az Indexnek adott interjúban elárulta, hogy a legkeményebb ütéseket George Foremantól kapta, és bár Mike Tyson kiharapott egy darabot a füléből, ma már nem haragszik rá. Emellett egy különleges ebéden is részt vett, ahol a Twitch-streamer és tiktokker PSG Oglival ebédelt együtt.

A BVSC-Zugló újjáalakuló ökölvívó-szakosztályának tiszteletére érkezett a városba a 61 éves sportoló, aki az egyetlen, aki a nehézsúlyú világbajnoki övet négy különböző alkalommal is megszerezte. Holyfield a sajtónyilvános edzésen vett részt, ahol a BVSC-Zugló fiatal tehetségei mellett olyan neves bokszolók is megjelentek, mint Kovács „Kokó” István és Erdei „Madár” Zsolt.

A nagy bajnok, aki cirkálósúlyban és nehézsúlyban is vitathatatlan világbajnok volt, elmondta, hogy pályafutása során a legkeményebb ütéseket George Foremantól kapta. Ezzel szemben Mike Tyson, akivel kétszer is megmérkőzött, abban volt a legjobb, hogy három percen keresztül szakadatlanul el tudta árasztani őt az ütéseivel.

Holyfield a szakmai szempontból legjobbnak tartott meccséről is beszélt, amely a Riddick Bowe elleni második találkozó volt 1993-ban, amit többségi pontozással nyert meg. Ezt a mérkőzést egy ejtőernyős zavarta meg, aki a ringbe ereszkedett.

A bokszoló hozzátette, hogy már nem haragszik Tysonra, mivel keresztény ember, és bár az 1997-es összecsapásukon Tyson kiharapott egy darabot az egyik fülcimpájából, ma már normális a viszonyuk, bár barátoknak nevezni őket túlzás lenne. A magyar fővárosban tartózkodása alatt Holyfield egy különleges ebédre is sort kerített, ahol a Twitch-streamer és tiktokker PSG Oglival ült egy asztalnál. Az internetes híresség nagy megtiszteltetésnek vette, hogy a valaha volt legnagyobb bokszlegendával ebédelhetett.

Holyfield Szaúd-Arábiából érkezett Budapestre, Rijádban a Olekszandr Uszik – Tyson Fury nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő meccset tekintette meg, melyen Uszik nyert. A legutóbbi hasonló címegyesítő meccsen még Holyfield is ringbe szállt, 1999-ben pontozással kapott ki Lennox Lewis ellen. Budapesten a pénteki, Vasas Jégcentrumban rendezett gálát nézi meg pénteken, melynek főmérkőzésén Bacskai Balázs búcsúzik.

(Borítókép forrása: Gáll András / Index)