Egyetlen szezont töltött Londonban, távozik a Chelsea vezetőedzője

Távozik Mauricio Pochettino a Chelsea labdarúgócsapatának kispadjáról, miután közös megegyezéssel felbontották szerződését – számoltak be sajtóértesülések. Az argentin szakember egyetlen szezont töltött a londoni klub kispadján.

Mauricio Pochettino tavaly nyáron érkezett a patinás, 2021-ben Bajnokok Ligája-győztes klub élére, és kétéves szerződést írt alá, de mint kiderült, nem töltötte ki kontraktusát a Chelsea kispadján. A Todd Boehly milliárdos üzletember vezette konzorcium átvétele óta már a harmadik vezetőedző veszti el ideje korán munkáját Londonban.

A szezon során a londoni „Kékeket” számtalan kulcsjátékos sérülése hátráltatta, és az ingadozó teljesítmény miatt sorra jöttek a pontvesztések, illetve vereségek. Cole Palmer többször is kihúzta a bajból a csapatát, és a gólkirályi címért is versenyben volt, de az angol válogatott támadó kiváló teljesítménye sem volt elegendő arra, hogy Pochettino megtarthassa állását.

A The Telegraph értesülései szerint a Chelsea vezetősége és Mauricio Pochettino közös megegyezéssel bontották fel a vezetőedző szerződését, aki jelentős végkielégítésben részesül. Pochettino ezzel a harmadik szakember lett, aki Todd Boehly tulajdonos regnálása alatt távozik a klubtól. Korábban Bruno Saltor és Frank Lampard is a csapat élén álltak, de egyikük sem tudta megfelelni az amerikai üzletember elvárásainak.

A Chelsea a szezont jó formában zárta, az utolsó öt bajnoki mérkőzését megnyerve, amellyel a hatodik helyen végzett, így a következő szezonban az Európa-konferencialiga selejtezőjében próbálhat szerencsét. A The Guardian szerint a bajnoki hajrá különösen jól sikerült a csapatnak, hiszen az utolsó 15 meccsen csak az első helyért versenyt futó Manchester City és Arsenal gyűjtött több pontot.

Pochettino a Chelsea élére majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, 2023. május 29-én nevezték ki. Összesen 51 meccsen vezette a csapatot, amelyből 26-ot nyertek meg, 11 döntetlen és 14 vereség mellett. Az FA kupában elődöntőbe, a ligakupában pedig döntőbe jutottak. Korábban az Espanyol, a Southampton, a Tottenham és a Paris Saint-Germain csapatát is irányította, de jelenleg nincs hír arról, hogy hol folytathatja, ahogyan arról sem, hogy ki lehet az utódja a Chelsea-nél. Az elmúlt napokban több sztárcsapat edzője is távozott, például a Juventus menedzsere, Massimiliano Allegri, és vasárnap ült utoljára Jürgen Klopp is a Liverpool kispadján.