Izraeli miniszter: Orbán Viktor Európa egyik legnagyobb vezetője

Amichai Chikli izraeli diaszpóraügyi miniszter szerint Soros György a zsidó nép egyik legnagyobb ellensége, míg Orbán Viktor Európa egyik legnagyobb vezetője, aki Izrael állam igazi barátja és jelentős hatással lehet az egész kontinensre a neomarxista agymosás elleni kiállásával.

Amichai Chikli a Mandinernek adott interjúban beszélt a woke mozgalomról, az iszlamistákról, Soros Györgyről, Orbán Viktorról és a "Londonisztán" jelenségről. A miniszter kijelentése szerint az október 7-i események lelkesedést és reményt keltettek Izrael ellenségeiben, akik úgy vélik, hogy képesek lesznek sok izraelit megölni és elpusztítani az államot.

Chikli szerint az antiszemitizmus helyzete az 1930-as évek óta a legrosszabb, amit a woke mozgalom és a Muzulmán Testvériség, valamint a palesztinbarát aktivisták közötti szövetség okoz. A miniszter az iszlamistákat a kalifátus megteremtésére és a Közel-Kelet, majd Európa meghódítására törekvő csoportoknak nevezte.

Chikli a woke mozgalmat a kommunizmushoz hasonlította, mondván, hogy mindkét ideológia totalitárius és ellenséges a szabadság, a hit szabadsága és a szólásszabadság iránt. Kiemelte, hogy a woke emberek Izrael démonizálásával kettős mércét alkalmaznak, és ezzel a zsidó nép szuverenitáshoz és önrendelkezéshez való jogát tagadják, ami az antiszemitizmus része.

A miniszter Soros Györgyöt a cionizmus és a zsidó nép egyik legnagyobb ellenségének nevezte, aki a Columbia Egyetem kampuszán "kis Sorosokat" nevel, akik együttműködnek a Hamasz támogatóival. Sorosról azt is mondta, hogy öngyűlölő zsidóként a holokauszt emlékezete és az antiszemitizmus meghatározása ellen dolgozik.

Orbán Viktorról Chikli elmondta, hogy Európa egyik legnagyobb vezetője, Izrael állam igazi barátja, aki szembeszáll a neomarxista agymosással, és támogatja a nemzeti identitást és a szuverén államokat, amelyek megvédik határaikat a tömeges bevándorlástól. A miniszter szerint a határok megnyitása a végtelen embertömeg előtt, akik nem osztják az ország értékeit, tönkreteheti az országot, és példaként hozta fel "Londonisztánt", ahol már brit rendőrök is megkérdőjelezik a zsidó identitást.

Amichai Chikli a CPAC Hungary eseményen is felszólalt, amelyről korábban beszámoltunk.