A nap legfontosabb hírei – 2024.05.21.

Lengyelországban kilenc személyt gyanúsítanak orosz szabotázsakcióval, míg Izrael az amerikai nyomás hatására visszafogottabb lépéseket fontolgat Rafahban. A köztévés EP-vita szabályai szerint a jelölteknek csupán nyolc perc áll rendelkezésükre az egész vita során, amiért Magyar Péter kritikát fogalmazott meg. Bejelentették egy elektromos autóvásárlást ösztönző akcióterv érkezését, és Robert Ficó volt szlovák miniszterelnök hasi CT-vizsgálaton esett át.

Lengyelországban kilenc embert gyanúsítanak azzal, hogy orosz szabotázsakcióban vettek részt. Ez a hír az ország biztonsági helyzetét érinti, és figyelemmel kísérendő fejlemény.

A közel-keleti térségben Izrael, amerikai nyomásra, visszafogottabb fellépésre készülhet Rafahban. Ez az intézkedés az izraeli-palesztin konfliktus aktuális állapotára vonatkozik.

A köztévés EP-vita szabályai szerint a jelölteknek mindössze nyolc perc áll rendelkezésükre az egész vita alatt. Ez a döntés vitát váltott ki a politikai szereplők körében.

Magyar Péter, a vita kapcsán, úgy nyilatkozott, hogy szégyellje magát mindenki, akinek ehhez köze van. Kritikája a vita szervezésének módjára és a jelölteknek biztosított beszédidőre vonatkozik.

A kormány bejelentette, hogy hamarosan érkezik egy elektromos autóvásárlást ösztönző akcióterv. Ez a lépés az elektromobilitás előmozdítását célozza meg.

Robert Ficó, a volt szlovák miniszterelnök, hasi CT-vizsgálaton esett át. Az egészségi állapotával kapcsolatos információk fontosak lehetnek a közvélemény számára.