Augusztus első hétvégéjének időjárása

Szeles kezdettel és felhős befejezéssel indul augusztus első hétvégéje. Szombaton éjszaka egy átvonuló front mögött viharossá erősödhet a szél. A felhőzet nyugat felől felszakadozik, többnyire napos időre számíthatunk, de északkeleten és keleten elszórtan záporok és zivatarok alakulhatnak ki. A nappali hőmérsékletek általában 25 és 30 fok között alakulnak, késő este 18-23 fokra hűl le a levegő. Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, nyugaton és északnyugaton elszórtan záporok és zivatarok lehetnek. Az éjszakai hőmérsékletek 10 és 19 fok között, a nappali hőmérsékletek pedig 27-32 fokig emelkedhetnek.

Ma az ország nagy részén szeles időre számíthatunk, az északnyugati és északi szelek erősödnek, néhány területen viharos széllökések is lehetnek, amelyeket a térképen narancssárgával jelöltek. Ezen területeken zivatarok is előfordulhatnak. A jóslatok szerint bőséges napsütés várható, de az ország északkeleti és keleti harmadában gomolyfelhők képződnek, amelyek záporokat és zivatarokat eredményezhetnek. A hőmérsékletek 25 és 30 fok között alakulnak, néhány délkeleti területen akár 30 fok felett is lehet.

A pénteki hidegfront mérsékelten meleg nyári hétvégét hoz, több napsütéssel és kevesebb zivatarral. Szombaton néhány területen elszórt záporok várhatók, szeles idővel és a hőmérsékletek reggel 14-21°C, délután 26-31°C között alakulnak. Vasárnap kissé hűvösebben indul a nap, de délutánra felmelegszik, északnyugati megyékben zivatarok lehetségesek. A jövő hét fokozatos felmelegedést hoz, a hőmérsékletek a hét közepére elérhetik a 35°C-ot.