Viharos időjárás miatt balesetek a vasúti közlekedésben

Péntek este viharos időjárás okozott fennakadásokat a vasúti közlekedésben, többek között egy InterCity vonat kidőlt fának ütközött Zalabér és Pakod között, míg Szolnoknál egy ember elgázolása miatt szünetelt a forgalom.

A Déli pályaudvarról Zalaegerszegre tartó InterCity vonat vihar miatt kidőlt fának hajtott Zalabér és Pakod között. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók Pókaszepetkről vonaton érkeztek a helyszínre, ahol a mozdony a felsővezetéket és a fát is maga alá gyűrte, valamint a mozdony áramszedője is megsérült. Személyi sérülés nem történt a jelenlegi információk szerint.

A Mávinform szerint a baleset következtében Zalabér-Batyk és Zalaszentiván között pótlóbuszok szállítják az utasokat az esti vonatok helyett. Az átszállások miatt az esti és éjszakai órákban 40-80 perc késésekre kell számítani.

Az OKF hozzátette, hogy az elmúlt két-három órában több bejelentés is érkezett a Zala megyei katasztrófavédelemhez viharkárok miatt. Gyűrűsön egy kidőlt fa villanyvezetéket szakított el, míg Tekernyén, Kisgörbő és Nagygörbő között, Pethőhenyénél, valamint Zalaszentgrót térségében fák dőltek az úttestre, és leszakadt ágak veszélyeztették a közlekedőket.

Szolnoknál egy másik baleset is történt: a Kecskemétről Szolnokra tartó vonat elgázolt egy embert. A MÁVINFORM Facebook-oldalán közzétett információk alapján a balesetben érintett S220-as vonat jelentős késéssel közlekedett tovább Szolnok állomásig. A Szolnokról a Nyugati pályaudvarra 22:45-kor induló S50-es vonathoz csatlakozást és átszállást biztosítottak. A helyszínelés ideje alatt, késő éjszakáig szünetelt a forgalom Szolnok és Tószeg között.