Drámai jobboldali fordulat Sajószentpéteren

Nagy politikai átigazolás történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sajószentpéter városában, ahol Lakatos Sándor, aki korábban a DK és az MSZP jelöltje volt, most a Fidesz-KDNP színeiben indul a 4. számú választókörzetben.

A Magyar Narancs értesülései szerint a 2019-es önkormányzati választásokon még az ellenzéki oldalon indult Lakatos Sándor most a kormánypártok jelöltjeként készül megmérettetni magát a négyes számú választókörzetben Sajószentpéteren. Akkoriban nem sikerült mandátumot szereznie, a győzelmet a Fiatal Romák Országos Szövetségének (Firosz) jelöltje vitte el.

Az idei választáson Lakatos Sándor mellett több jelölt is megméretteti magát: az MSZP-DK színeiben Kelemen Sándor, a Polgárok Lakóhelyünkért szervezet részéről Nádler Miklós, valamint függetlenként Csontos Józsefné. Emellett Lakatos a nemzetiségi választáson is indult.

Sajószentpéter jelenlegi polgármestere, Kovács Mihály, aki az MSZP-DK támogatását élvezte, nem indul újra a posztért. Eddig öt jelölt jelezte, hogy szívesen vállalná a város vezetését.