Márki-Zay Péter megfontolná a marihuána legalizálását

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és Néppárt elnöke nyilatkozatot tett a marihuána legalizálásának lehetőségéről, valamint az euró magyarországi bevezetésének támogatásáról közösségi média platformon.

A politikus a TikTokon osztotta meg véleményét, amelyben kifejtette, hogy fontolóra venné a marihuána legalizálását Magyarországon. Márki-Zay Péter emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államokban ismerősei voltak, akik "annak idején néhány füves cigiért" börtönbe kerültek, de az ottani szigorú szabályok ellenére sem okozott felfordulást a kannabisz fogyasztásának engedélyezése.

"Magyarországnál sokkal szigorúbb szabályok voltak az Egyesült Államokban, de néhány évvel ezelőtt legalizálták a marihuánát, és úgy látom, hogy nem lett belőle felfordulás, úgyhogy én akár meggondolnám ezt" – mondta Márki-Zay Péter.

A Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere az euró bevezetésének kérdésében is állást foglalt. Szerinte az euró bevezetése sok magyar családnak és vállalkozásnak nyújthatna segítséget, hiszen egy inflációálló és nemzetközileg elismert pénznem lenne a forint helyett.

Márki-Zay Péter hozzáfűzte, hogy a kormány már korábban, húsz évvel ezelőtt és az elmúlt néhány évben is ígéretet tett az euró bevezetésére. "Nagyon jól tenné Orbán Viktor, ha szavához híven, bevezetné végre az eurót" – jegyezte meg a politikus.

A TikTok videóban tett nyilatkozatban Márki-Zay Péter a következőképpen fogalmazott: "@markizaypeter Legalizálnám-e a marihuánát? Bevezetném-e az eurót? #mzp #márkizay #márkizaypéter #mmn24 #kérdezzfelelek" – ezzel is jelezve, hogy nyitott a társadalmi párbeszédre ezekben a kérdésekben.