Békéscsabai gázolás: a sofőr és utasai nem segítettek a zebrán elütött lánynak

Békéscsabán, a Gyulai úton 2024 májusában történt egy szörnyű eset, amikor egy autó elütött egy fiatal lányt a gyalogátkelőn, a járműben ülő öt személy közül azonban senki sem nyújtott segítséget.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békéscsabai Rendőrkapitányság közleménye szerint a lány szabályosan haladt át a zebrán, amikor az autó vezetője, aki nem észlelte időben, elütötte. Az ütközés következtében a lány elesett, és bár felállt, a jármű vezetője és utasai nem álltak meg, hanem továbbhajtottak, sorsára hagyva a megijedt és vérző sérülésektől szenvedő lányt.

A rendőrség négy órával az eset után már rendelkezett az autó rendszámával és a sofőr személyazonosságával. A 47 éves mezőkovácsházi férfi feleségével és három kolléganőjével utazott, amikor a baleset bekövetkezett. Mind az öten látták az eseményeket, és bár mobiltelefonjuk volt, egyikük sem hívott segítséget, mert állításuk szerint azt hitték, "nem történt komolyabb baja a lánynak.".

Végül a járókelők siettek a fiatal lány segítségére, aki könnyebben megsérült, de nagyon megijedt a vérző sérülései láttán. A lánynak ráadásul a telefonja is összetört, így nem tudta értesíteni a családját a történtekről.

Két órával később a csoport gyalog ismét a baleset helyszínére érkezett, ahol már a rendőrség dolgozott, de még ekkor sem vállalták fel a felelősséget az eseményekkel kapcsolatban.

A rendőrség segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a sofőr és a négy utasa ellen. A nyomozást lezárva az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek.