Bajai óvodákban garázdálkodó tolvajt fogtak el a rendőrök

Kézre kerítették a bajai óvodákban garázdálkodó 44 éves férfit, aki tavaly novemberben és decemberben többször is betört az intézményekbe, és nagy értékű tárgyakat, valamint készpénzt lopott.

A bajai rendőrök egy olyan férfit fogtak el, aki 2022 novemberében és decemberében több óvodába is betört. Az ablaküvegek betörésével jutott be az intézményekbe, ahol a gyerekek váltóruháit, egy hátizsákot és egy pulóvert tulajdonított el novemberben. Az egyik óvodában a zárt szekrényeket is feltörte, ahonnan 330 000 forintot lopott el. Decemberben egy harmadik óvodába is behatolt, de ott nem talált értékes zsákmányt.

A rendőrség a bejelentések után azonnal megkezdte a nyomozást, és a kiterjedt adatgyűjtés során egy korábban már ismert felsőszentiváni lakosra irányult a gyanú. A férfi korábban már bűncselekményeket követett el, és a nyomozás során kiderült, hogy ő lehet a felelős egy bajai családi házban történt lopásért is, ahol arany ékszereket és értékes karórákat tulajdonított el.

A nyomozók a bizonyítékok és információk alapján a napokban gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki jelenleg más bűncselekmény miatt szabadságvesztését tölti.