Edzője lerántotta a leplet Lisztes Krisztián mellőzésének okáról

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dejan Sztankovics elárulta, miért kapott kevés játéklehetőséget a sérülése után Lisztes Krisztián, aki a hétvégi MTK elleni bajnokin gólt szerzett és gólpasszt adott.

Az MTK elleni 2–1-re megnyert bajnoki örökrangadót követően Dejan Sztankovics, a Ferencváros labdarúgócsapatának szerb vezetőedzője külön nyilatkozott Lisztes Krisztiánról, aki hosszú sérülés után vasárnapig csupán 35 percet töltött a pályán a tavaszi szezonban. A 18 éves csatár, akit már korábban megfigyelt a Bundesliga élvonalában szereplő Eintracht Frankfurt, március végére már egészséges volt, de eddig kevés lehetőséget kapott a játékra.

Sztankovics a mérkőzés utáni értékelésében dicsérte a fiatal játékosokat, kiemelve, hogy ők jelentik a klub jövőjét, és megemlítette, hogy próbál nekik minél több lehetőséget adni. A szerb edző külön is kitért Lisztesre, elismerve tehetségét és azt, hogy szereti játékosként, de hozzátette, hogy a játékosnak többet kell dolgoznia a jövőben.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy Lisztes Krisztián mellőzésének oka a szorgalmával kapcsolatos problémák lehettek. Az edző reméli, hogy a fiatal támadó idővel fontos játékosa lesz a magyar válogatottnak, mivel minden adottsága megvan hozzá.

(Borítókép: Lisztes Krisztián a Ferencváros és Kocsis Gergő az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. április 28-án. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI)