Javítóintézetbe került a bőnyi iskolai késelő diák

Harminc napos előzetes letartóztatást rendeltek el B. Katalin ellen, a 12 éves kislány ellen, aki brutálisan megkéselte osztálytársát a bőnyi általános iskolában. A Győri Járásbíróság döntése értelmében a hatodikos diák egy javítóintézetben tölti ezt az időszakot, a Blikk információi szerint Budapesten.

A Győri Törvényszék szóvivője, Máté Kinga tájékoztatása szerint a kényszerintézkedést a gyanúsított korára való tekintettel kell végrehajtani, és ezzel kapcsolatban senki nem nyújtott be fellebbezést. A bíróság döntését több tényező is befolyásolta: az osztályközösség nagy részét még nem hallgatták ki, a családi és otthoni körülményeket is vizsgálni kell, valamint a lány nálánál talált lista miatt nem zárható ki, hogy szabadon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

A támadó a nyomozási bíró előtt érdemi vallomást tett. Korábban kiderült, hogy a diák egy halállistát készített, melyen osztálytársai nevei szerepeltek: pirossal azok, akiket meg akart ölni, zölddel pedig azok, akiket nem. A támadás során a sértettet a szívtájékon érte a szúrás, a kés pedig a tüdejét is elérte, az áldozatot életveszélyes állapotban szállította el a mentőhelikopter. A kislánynak azóta sokat javult az állapota, jelenleg életveszélyes, de stabil állapotban van, és az intenzív osztályon ápolják.

Az elkövető a rendőrség szerint halállistát vezetett az osztályársairól, ezen a megszúrt lány kilencéves öccse is rajta volt. Az elkövetőt jó tanuló, csendes kislánynak írták le, motivációját a rendőrség vizsgálja, még tart a bűnügyi szemle és a kihallgatás. B. Katalint előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg. A késelőt gyanúsítottként hallgatják ki, egyeztetnek a vármegyei főügyészséggel is a nyomozás további menetéről.