Egész régiót érintő egészségügyi fejlesztés Kaposváron

A kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi szektorra, és a versenyképesség fokozása érdekében folyamatosan egyeztet a szereplőkkel. Ebben a szellemben jelentették be Kaposváron, hogy a Vatner Kft. egy új sterilizáló üzemet hoz létre, amely akár három-négy megyét is kiszolgálhat a régióban.

A Vatner Kft. ügyvezetője, Vati Péter a vállalat paneltechnológiai gyárának bejárásán beszélt az új beruházásról. A teljesen magyar tulajdonban lévő cég, amely a kezdetektől fogva az egészségügyi piacon tevékenykedik, 2022 óta járul hozzá a magyar egészségipar fejlődéséhez. A vállalat antibakteriális felületű orvosi mobíliákat gyárt, és a minőségre, valamint a megbízhatóságra alapozott stratégiájuknak köszönhetően versenyelőnyre tehetnek szert a külföldi piacokon is.

Az államtitkár, Fábián Gergely, aki a helyszínen is megjelent, hangsúlyozta a kormány elkötelezettségét az egészségipar iránt. A kormány által nemrégiben publikált versenyképességi stratégiában kiemelt szerepet kapott az egészségipar, és a szektor szereplőivel való folyamatos egyeztetés mellett a kormány külön figyelmet fordít a versenyképességre.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a vállalat már 13 európai országba és a távol-keletre is szállít, és az 850 millió forintos állami támogatás jól hasznosult. A képviselő szerint a Vatner Kft. nem csak nemzetközi színvonalat képvisel, hanem egyedülálló innovációkat is nyújt, és büszkeség forrása Somogy megyében.

Vati Péter beszédében kiemelte az innováció fontosságát a vállalat életében, és elmondta, hogy a tervezett sterilizáló üzem a régióban akár három-négy megyét is képes lesz ellátni.