Halálra égett egy apa és kisfia Felsődobszán egy teherautóban

Bennégett egy IFA teherautóban egy férfi és hétéves kisfia Felsődobszán. A szomszédok próbálkozásai ellenére sem tudták megakadályozni a tragédiát.

Szerda este Felsődobszán egy telephely udvarán álló IFA teherautó teljesen kigyulladt, amelyben egy apa és 7 éves kisfia tartózkodott. A szomszédok észrevették a tüzet és azonnal a segítségükre siettek, de a lángokat már nem tudták eloltani időben. Egy hatalmas robbanást is hallottak, ami felhívta a figyelmüket a bajra.

A tragédia során a 33 éves férfi és kisfia életüket vesztették. A helyszínen talált információk szerint a kisfiút, aki szeptemberben kezdte volna az iskolát, az apja ölében ülve találták meg a kiégett teherautóban. A gyermek nemrég ballagott az óvodából, és az őszi tanévkezdésre készült.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Katasztrófavédelem szerint az encsi tűzoltókat riasztották, akik két járművel érkeztek a helyszínre. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

A szomszédok próbálták eloltani a tüzet, és amikor kinyitották az ajtót, akkor találták meg a 33 éves férfi holttestét, ölében a kisfiával. "Szaladtam a slagért, elkezdtük oltani a gépjárművet. Sikerült gyorsan eloltani a tüzet, még bele akartunk spriccelni a belsejébe. Kinyitottuk kívülről az ajtót és úgy találtuk meg őket benne" - nyilatkozta sokkos állapotban az egyik szomszéd.

A Tények úgy tudja, a kétgyermekes apa több gépet tartott a telken és kereskedett is velük. A férfit szinte minden helyi ismerte, nagyra tartották, adományokat is gyűjtött a rászorulóknak. Még a polgármesteri címért is indult.